Osrednja vsebina

Kako se spoprijeti s slovensko kulturo? 

Delavnica ponuja poglobljeno spoznavanje slovenske kulture in običajev, ki omogoča učinkovito vključevanje v delovno okolje in vsakdanje življenje v Sloveniji. Namenjena je tujcem, zaposlenim v gostinstvu in turizmu, ki želijo izboljšati razumevanje slovenskih šeg, praznikov, kulinarike, zgodovine in poslovnega bontona.  

Udeleženci bodo pridobili dragocena znanja za učinkovitejše sodelovanje z lokalnim prebivalstvom in sodelavci, obenem pa razvili veščine za uspešno delovanje v profesionalnem okolju. Pridobljene izkušnje jim bodo prinesle pomembno prednost za osebno in karierno rast. 

Kaj lahko pričakujete?  

  • Pregled slovenskega načina življenja: prevoz na delo, prehrana, delovni čas, prosti čas, dopust in zabava; 
  • razumevanje poslovnega bontona in vključevanja v slovensko delovno okolje; 
  • informacije o javnih institucijah: zdravstvo, šolstvo in druge ključne javne storitve; 
  • spoznanje najpomembnejših gospodarskih dejavnosti v Sloveniji; 
  • osnovno poznavanje slovenske zgodovine in njene umestitve v evropski in svetovni prostor; 
  • odkrivanje slovenskih posebnosti, kot so panjska končnica, kozolci, Ansambel bratov Avsenik in Planica; 
  • uvod v slovensko kulinariko: vsakdanje jedi in praznične specialitete; 
  • pregled praznikov in šeg ter njihov pomen v slovenski kulturi; 
  • pogledi tujcev na Slovence in vpogled v njihove izkušnje ter prilagoditve. 

Predavateljici: 

Cilka Demšar: Prof. ang. in soc., višješolska in visokošolska predavateljica, turistična vodnica in sodna tolmačka z več kot 20-letnimi izkušnjami pri izobraževanju odraslih. 

Dr. Boža Grafenauer: dipl. etnol. in soc. kult., višješolska in visokošolska predavateljica z več kot 15-letnimi izkušnjami izvajanja delavnic in izobraževanj na področju dediščine in turizma. 

Kraj: VSŠ Bled  

Trajanje: 4 ure  

Prijave: za udeležbo na delavnici je potrebna predhodna prijava preko prijavnega obrazca. 

Cena: 199,00 € + ddv 

3 stebri izobraževanja na Višji šoli Bled 

Gurmanska doživetja

Napredne veščine v gostinstvu

Poglobite praktično znanje s področja kuhanja in strežbe, rešujte izzive s pomočjo izkušenih predavateljev in se izobražujte v edini sodobno opremljeni učni kuhinji na Gorenjskem.

Poglej vse programe

Avanture v Julijskih Alpah

Trendi v turističnem managementu

Pridobite vodstvene veščine in strateško znanje ter osvojite trajnostne pristope v turizmu z reševanjem praktičnih izzivov pod vodstvom izkušenih strokovnjakov.

Poglej vse programe

Mojstri povezovanja

Jezikovni tečaji in komunikacijske veščine

Izpopolnite jezikovne veščine za turizem pod budnim očesom priznanih strokovnjakov in se učite skozi konkretne primere, kot so reševanje pritožb, komunikacija z gosti in uspešno vodenje.

Poglej vse programe

Dostopnost