Pogoji za napredovanje po programu in dokončanje študija
Pogoji za napredovanje:
V 2. letnik lahko napreduje študent/ka, če je uspešno opravil/a obveznosti iz modulov, predmetov in praktičnega izobraževanja (vključno z vajami, seminarskimi nalogami, projekti, izpiti) 1. letnika v obsegu najmanj 45 KT, pri tem mora v celoti opraviti obveznosti iz vaj in praktičnega izobraževanja.
Študent/ka lahko ponavlja letnik, če opravi študijske obveznosti in praktično izobraževanje istega letnika v obsegu najmanj 20 kreditnih točk, pri tem mora v celoti opraviti obveznosti iz praktičnega izobraževanja. Ponavljanje odobri študijska komisija višje strokovne šole na podlagi pisne vloge študenta/ke.
Pogoji za dokončanje študija:
Za dokončanje študijskega programa in pridobitev izobrazbe mora študent/ka opraviti vse študijske obveznosti programa (izpite, vaje, seminarske naloge), in sicer:
1. obvezne module v obsegu 76 kreditnih točk:
M1 – Komunikacija in informatika – 22 kt
M2 – Trajnostno upravljanje destinacije – 19 kt
M3 – Menedžment v gostinstvu – 19 kt
M4 – Trženje in poslovanje v gostinstvu in turizmu – 16 kt
2. izbirni modul v obsegu 23 kreditnih točk:
M5 – Projekti v gostinstvu – 23 kt ali
M6 – Gostinstvo in barmanstvo – 23 kt ali
M7 – Gostinstvo in harmonija okusov – 23 kt ali
M8 – Kreativni načini priprave hrane – 23 kt ali
M9 – Projekti v turizmu – 23 kt ali
M10 – Doživetja v turizmu – 23 kt ali
M11 – Poslovna srečanja in dogodki
3. predmet odprtega kurikula (11 kreditnih točk)
4. prostoizbirni predmet (5 kreditnih točk)
5. diplomsko delo (5 kreditnih točk)
Diplomsko delo je sestavljeno iz diplomske naloge in zagovora.