KRONOLOŠKI PREGLED USPEHOV ŠTUDENTOV VSŠ BLED
2021 | ||
---|---|---|
34. konferenca AEHT, Talin, Estonija | ||
Rok Slabe | 2. mesto | poznavanje turistične destinacije |
68. GTZ, Postojna | ||
Blaž Schönlieb | bronasto priznanje | priprava jedi po naročilu |
Lara Podlesnik | zlato priznanje | tekmovanje barmanov |
Olivier Roellinger 2021, Dinard, Francija | ||
Denis Krajnc | 2. mesto | restavracijska strežba |
15. G&T CUP, online barmansko tekmovanje | ||
Tina Lukanc | best cocktail | |
2020 | ||
Mednarodno tekmovanje “Show me the concept”, Haag, Nizozemska | ||
Klementina Košir – kuhinja Rebeka Viki Ključevšek – turizem/predstavitev koncepta Benjamin Pevec – strežba | 2. mesto | ekipno |
2019 | ||
32. konferenca AEHT, Split, Hrvaška | ||
Kristina Požun | zlata medalja | barista |
Klementina Košir | srebrna medalja | kulinarična umetnost |
Žan Kuhar | bronasta medalja | kulinarični deseteroboj |
Tilen Albreht | bronasta medalja | poznavanje turistične destinacije |
27. barista in barmansko tekmovanje EUROCUP Prešov, Slovaška, 2019 |
||
Tilen Jurič | srebrno priznanje in srebrna medalja | |
Marko Hiršel | bronasto priznanje in bronasta medalja | |
Mojca Raj | bronasto priznanje in bronasta medalja | |
Tjaša Bergant | bronasto priznanje in bronasta medalja | |
Biser Mora, Brač, Hrvaška | ||
Žan Kuhar | zlata medalja | priprava rižote |
Žan Kuhar | srebrna medalja | priprava jajčne jedi |
Marjana Štrukelj in Klementina Košir | srebrna medalja | priprava menija |
Simona Koren | srebrna medalja | priprava jedi iz jagnjetine |
Tim Guadagnino | srebrna medalja | priprava ribe |
Tim Guadagnino in Matic Šuštar | srebrna medalja | priprava menija |
Wellness & Zero Waste – Food & Beverage Contest, Casargo, Italija |
||
Ekipno: Klementina Košir, Tim Guadagnino, Benjamin Pevec, Kristina Požun | 2. mesto | |
Klementina Košir in Tim Guadagnino, kuhinja | 3. mesto | |
Benjamin Pevec in Kristina Požun, strežba | 3. mesto | |
Ekipno: Klementina Košir, Tim Guadagnino, Benjamin Pevec, Kristina Požun | priznanje kot najbolj komunikativna in organizirana ekipa | |
Ekipno: Klementina Košir, Tim Guadagnino, Benjamin Pevec, Kristina Požun | nagrada za najboljšo začetno jed | |
Olivier Roellinger Contest, Budimpešta, Madžarska |
||
Tim Guadagnino | 3. mesto | |
European Young Chef Award (EYCA), Galway, Irska |
||
Rok Žurman | 5. mesto | |
31. konferenca AEHT, Leeuwarden, Nizozemska |
||
Hana Stevič | 3. mesto | recepcija |
Ana Dvoršak | 2. mesto | strežba v restavraciji |
Matic Šuštar | 1. mesto | kulinarika |
65. GTZ Slovenije, Portorož |
||
Anže Kastelic | zlato priznanje | poznavanje in postrežba slovenskih vin |
Kaja Sekne | zlato priznanje | mešanje pijač |
Gregor Kerin | srebrno priznanje | priprava in postrežba kave |
Tim Guadagnino | zlato priznanje | priprava jedi po naročilu |
Matic Šuštar | srebrno priznanje | priprava jedi po naročilu |
Mednarodni kulinarični festival, Kranjska Gora |
||
Jan Dolšak | zlata medalja | kulinarična artistika |
Tim Guadagnino | zlata medalja | moderna jed |
Matic Šuštar | srebrna medalja | nacionalna jed na moderen način |
Biser Mora, Brač, Hrvaška |
||
Monika Jagodic in Valentina Žerjal | srebrna medalja | priprava menija |
Tim Guadagnino in Samo Jesenko | srebrna medalja | priprava menija |
Tomislav Reškovski | zlata medalja | priprava rižote |
Tomislav Reškovski | zlata medalja | jedi iz piščanca |
Valentina Žerjal | zlata medalja | priprava testenin |
Monika Jagodic | zlata medalja | priprava rižote |
Tim Guadagnino | zlata medalja | priprava rib |
Aleksandar Djošan | srebrna medalja | |
Samo Jesenko | srebrna medalja | |
Wellness & Zero Waste – Food & Beverage Contest, Casargo, Italija |
||
Matic Šuštar, Jernej Janežič, Ana Dvoršak, Tilen Albreht | ekipno 3. mesto | postrežba menija |
Matic Šuštar, Jernej Janežič, Ana Dvoršak, Tilen Albreht | ekipno | nagrada za najboljšo organizacijo in natančnost pri delu |
Slovenska hiša, Olimpijske igre, Pjongčang |
||
Gregor Potočnik | zmagovalec razpisa “Z Jezerški v Slovensko hišo 2018 v Pjongčang” | |
2017 | ||
30. konferenca AEHT, Oostende, Belgija |
||
Maruša Lampič | 1. mesto | Recepcija |
Rok Žurman | 1. mesto | Dekatlon |
Nina Malej | 2. mesto | Turistična destinacija |
Gregor Potočnik | 2. mesto | Kulinarična artistika |
Laura Brence Urh | 2. mesto | Barmanstvo |
Laura Brence Urh | 3. mesto | Točenje piva |
25. mednarodno tekmovanje za mlade barmane “EUROCUP 2017”, Prešov, Slovaška |
||
Kaja Sekne | bronasto priznanje | |
Ana Dvoršak | bronasto priznanje | |
Jan Demaria | bronasto priznanje | |
Nejc Pančur | srebrno priznanje | |
Grega Kerin | skupno 2. mesto | barista |
Tekmovanje kuharjev in natakarjev, Novi Sad, Srbija |
||
Ekipno | skupno prvo mesto v vseh disciplinah | |
Gregor Kerin, Jan Demaria | zlata medalja | svečani pogrinjek |
Jan Demaria | zlata medalja | barmanstvo |
Gregor Potočnik | zlata medalja | kuharstvo |
Valentina Žerjal | srebrna medalja | slaščičarstvo |
Biser Mora, Brač, Hrvaška |
||
Syu Poropat, Jan Demaria, Gregor Potočnik | bronasta medalja | priprava trihodnega menija |
Valentina Žerjal, Lara Vizler, Uroš Zorč | zlata medalja | priprava trihodnega menija |
Gregor Potočnik | srebrna medalja | priprava rižote |
Jan Demaria | zlata medalja | priprava testenin |
Syu Poropat | zlata medalja | priprava sladic |
Syu Poropat | srebrna medalja | priprava vegetarijanske jedi |
Wellness & Zero Waste, Casargo, Italija |
||
Ekipno - Valentina Žerjal, Rok Žurman, Jan Demaria, Gregor Kerin | absolutni zmagovalci tekmovanja | Wellness & Zero Waste Team Trophy |
prvo mesto | Najboljša organizacija in natančnost pri delu | |
drugo mesto | Najboljša kuharska ekipa | |
tretje mesto | Najboljša bar in strežna ekipa | |
prvo mesto | Najboljši Mise en Place | |
2016 | ||
24. mednarodno tekmovanje za mlade barmane “EUROCUP 2016” – Prešov, Slovaška |
||
Anže Šmid | zlato priznanje | |
Luka Potočnik | srebrno priznanje | |
Anže Šmid, Luka Potočnik | skupno zlata medalja | |
Anže Kastelic | srebrno priznanje | |
Jan Demaria | bronasto priznanje | |
Anže Kastelic, Jan Demaria | skupno bronasta medalja | |
29. konferenca AEHT – London, VB |
||
Syu Poropat | zlata medalja | priprava slaščic |
Anže Šmid | zlata medalja | barmanstvo |
Eva Zupančič | bronasta medalja | hotelski management |
63. GTZ Slovenije 2016, Radenci |
||
Luka Potočnik | zlato priznanje | priprava in postrežba kave |
Anže Šmid | zlato priznanje | barmanstvo |
Špela Pšenica | srebrno priznanje | barmanstvo |
2015 | ||
62. GTZ Slovenije, Hit d.d., Nova Gorica |
||
Janez Trelc | srebrno priznanje | tekmovanje barmanov |
28. konferenca AEHT – Cervia, Italija |
||
Meta Vavpot | zlata medalja | barista |
Janez Trelc | zlata medalja | barmanstvo |
Ana Božnar | srebrna medalja | slaščičarstvo |
Martina Pintar | bronasta medalja | management |
10. G&T Cup Bled |
||
Janez Trelc | 1. mesto | barmanstvo (absolutno) |
Aleš Gorenc | 1. mesto | barist (absolutno) |
Bacardi Martini Cup – Podebrady, Češka republika |
||
Aleš Gorenc | 1. mesto | kreativna priprava koktajla |
2014 | ||
27. konferenca AEHT – Beograd, Srbija |
||
Luka Bonča | zlata medalja | strežba |
Tim Perić | zlata medalja | postrežba vina |
Aleš Padovnik | srebrna medalja | barmanstvo |
Martin Velikanje | srebrna medalja | dekatlon kuhinja |
Špela Šavs | srebrna medalja | nouvelle cuisine |
Anja Kopina | bronasta medalja | destinacijski management |
Grega Gardener | bronasta medalja | hotelski management |
Žiga Papov | bronasta medalja | recepcijsko poslovanje |
2. novoletni koktajl prijateljstva v Rogaški Slatini |
||
Ana Šink | 2. mesto | |
9. G&T Cup Bled | ||
Aleš Padovnik in Lea Gašperšič | 3. mesto | |
Mednarodno kuharsko tekmovanje – Biser mora – otok Brač, Hrvaška |
||
Simona Maček | zlata medalja | |
Simona Maček | zlata medalja | |
Simona Maček | zlata medalja | |
Špela Šavs | zlata medalja | |
Lea Gašperšič | srebrna medalja | |
Hrvaško državno prvenstvo v barmanstvu v sklopu tekmovanja Biser mora – otok Brač, Hrvaška |
||
Aleš Gorenc in Luka Bonča | 2. mesto | |
61. GTZ Slovenije, Portorož |
||
Luka Bonča | zlato priznanje | tekmovanje barmanov |
Ana Šink | srebrno priznanje | tekmovanje barmanov |
Špela Šavs | bronasto priznanje | tekmovanje v pripravi jedi po naročilu Magic box – kuharji do 23 let |
Karin Čemažar | zlato priznanje | tekmovanje v pripravi in postrežbi kave |
Aleš Gorenc | bronasto priznanje | tekmovanje v pripravi in postrežbi kave |
Grega Gardener | srebrno priznanje | tekmovanje hotelskih receptorjev |
Žiga Papov | bronasto priznanje | tekmovanje hotelskih receptorjev |
Evropsko tekmovanje v poklicnih spretnostih EuroSkills 2014 – Lille, Francija |
||
Simona Maček | medalja odličnosti | |
22. mednarodno tekmovanje za mlade barmane “EUROCUP 2014” – Prešov, Slovaška | ||
Luka Logar | srebrna medalja | |
Aleš Gorenc, Janez Meglič in Anže Šmid | bronasta medalja | |
2013 | ||
Tekmovanje in konferenca AEHT 2013, 10. 11. do 15. 11. 2013 | ||
Špela Smole | 2. mesto | poznavanje recepcijskega poslovanja |
Matjaž Drole | 2. mesto | mešanje pijač |
Matjaž Belšak | 2. mesto | kuharski deseteroboj |
Robin Rihtar | 2. mesto | poznavanje in strežba vin |
Barmansko tekmovanje EUROCUP – Prešov 2013, 21. 10. do 25. 10. 2013 |
||
Aleš Padovnik | srebrno priznanje | |
Matej Kolednik | bronasto priznanje | |
Ana Šink | bronasto priznanje | |
Robert Rihter | bronasto priznanje | |
60. Gostinsko turistični zbor – Terme Olimia 2013, 8. 10. do 9. 10. 2013 |
||
Olimpiada poklicev | 1. mesto | Kuharstvo |
Olimpiada poklicev | ekipno – 1. mesto | Kuharstvo in Strežba |
Olimpiada poklicev | 2. mesto | Strežba |
Simona Maček | zlato priznanje | Tekmovanje Euroskills, smer kuharstvo |
Mario Kofalt | srebrno priznanje | Tekmovanje EuroSkills, smer kuharstvo |
Matjaž Drole | bronasto priznanje | Tekmovanje o pivu |
Matjaž Drole | bronasto priznanje | Tekmovanje barmanov |
Robin Rihter | bronasto priznanje | Strežba |
Martin Velikanje | bronasto priznanje | Magic Box tekmovanje do 23 let |
Barmansko tekmovanje, Podebrady, Češka, 18. 3. do 19. 3. 2013 |
||
Sašo Žnidarič | srebrna medalja | |
Matjaž Drole | bronasta medalja | |
Matej Kolednik | bronasta medalja | |
Anja Pecman | bronasta medalja | |
Špela Smole | bronasta medalja | |
Gašper Zima | bronasta medalja | |
Biser mora, Brač, Hrvaška, 19. 3. do 21. 3. 2013 |
||
Simona Maček, Mario Kofalt, Martin Gluščič | 1. mesto | ekipno tekmovanje mladih kuharjev |
2012 | ||
Barmansko tekmovanje – Prešov 2012 |
||
Matjaž Drole | 2. mesto | |
Gašper Zima | 3. mesto | |
Ekipno tekmovanje šol – VSŠGT Bled | 3. mesto | |
59. Gostinsko turistični zbor – Radenci 2012 |
||
Špela Triler | zlata medalja (absolutna zmagovalka tekmovanja) | barmanstvo |
Matjaž Belšak | zlata medalja | Magic box |
Simona Maček | srebrna medalja | Magic box |
Marko Majcen | bronasta medalja | tekmovanje vinskih svetovalcev |
Tekmovanje in konferenca AEHT – Ohrid 2012 |
||
Špela Triler | barmanstvo | 1. mesto |
Domen Šušterčič | 2. mesto | recepcija |
2011 | ||
Tekmovanje in konferenca AEHT – Haag 2011 |
||
Metod Gradišar | 2. mesto | barmanstvo |
Barbara Janc | 3. mesto | strežba |
Barmansko tekmovanje – Prešov 2011 |
||
Suzana Krumpič | 3. mesto | |
Simon Pribac | 3. mesto | |
Gašper Zima | 3. mesto | |
Matjaž Drole | 3. mesto | |
Ekipno tekmovanje šol – VSŠGT Bled | 3. mesto | |
GTZ 2011 – Terme Čatež |
||
Barbara Letonja | zlata medalja | barmanstvo |
Metod Gradišar | zlata medalja | barmanstvo |
Špela Triller | srebrna medalja | barmanstvo |
Ana Golja | srebrna medalja | barmanstvo |
Simon Pribac | bronasta medalja | barmanstvo |
Simon Pribac, Barbara Janc, Domen Hren | zlata medalja | strežba v sklopu tekmovanja Euroskils |
Marko Magajne, Mitja Balažic, Manuel Majerič | srebrna medalja | strežba v sklopu tekmovanja Euroskils |
Aleksander Stoykov | bronasta medalja | točenje piva |
Alenka Nečemer | priznanje | tekmovanje hotelskih receptorjev |
Gastro 2011, Brač, Hrvaška |
||
Blaž Pretnar | prvo mesto | recepcijsko poslovanje |
Biser Mora, Brač, Hrvaška |
||
Manuel Majerič, Simon Pribac, Domen Hren, Miro Ečimović | zlata medalja | priprava hladne plošče za 6 oseb |
Karmen Jagodic, Marko Magajne, Mitja Balažic, Miro Ečimović | zlata medalja | priprava tople jedi na osnovi piščančjega mesa |
Posebna nagrada za najboljšo šolo na tekmovanju! |
||
6th G&T CUP – barmansko tekmovanje | ||
Metod Gradišar | prvo mesto | |
2010 | ||
Barmansko tekmovanje – Prešov 2010 |
||
Metod Gradišar | srebrna medalja | |
Anže Gorenc | srebrna medalja | |
Simon Pribac | bronasta medalja | |
57. GTZ – Kranjska gora |
||
Metod Gradišar | zlata medalja (absolutni zmagovalec tekmovanja) | Barmanstvo |
Jan Remec | zlata medalja | Barmanstvo |
Maruša Mršol | srebrna medalja | Barmanstvo |
Benjamin Ule | srebrna medalja | Mladi kuharji do 23 let – Magic Box |
Marko Magajne | srebrna medalja | Mladi kuharji do 23 let – Magic Box |
Robi Drnovšek | bronasta medalja | Mladi kuharji do 23 let – Magic Box |
Gregor Mihelič | srebrna medalja | Priprava kave |
Aleksander Stoykov | bronasta medalja | Točenje in poznavanje piva |
Metod Gradišar | bronasta medalja | Tekmovanje vinskih svetovalcev |
Blaž Pretnar | bronasta medalja | Tekmovanje hotelskih receptorjev |
Konferenca AEHT – Lizbona |
||
Blaž Pretnar | 1. mesto | hospitality management (višji nivo) |
Maruša Mršol | 2. mesto | barmanstvo |
Kuharsko tekmovanje – BISER MORA – otok Brač, Hrvaška |
||
Miro Ečimovič, Sara Jeler, Žiga Vidmar | SREBRNA KOLAJNA | Kategorija juniorjev; kategorija A, hladna plošča za 6 oseb z uporabo tune |
Miro Ečimovič, Sara Jeler, Žiga Vidmar | BRONASTA KOLAJNA | Kategorija juniorjev; kategorija B, topla glavna jed za 2 osebi z uporabo perutnine |
Katja Štukelj, Sara Jeler, Žiga Vidmar | SREBRNA KOLAJNA | Kategorija juniorjev; kategorija C, desert za 2 osebi z uporabo skute in čokolade |
Robi Drnovšek, Benjamin Ule, Matej Cerovšek | ZLATA KOLAJNA | Kategorija seniorjev; kategorija narodna kuhinja 4 različne hladne začetne jedi, 4 različne tople jedi, 4 različne sladice |
5th G&T CUP – barmansko tekmovanje |
||
Metod Gradišar | 1. mesto | |
Jan Remec | 2. mesto | |
Miha Kolarič | 3. mesto | |
2009 | ||
Tekmovanje EURHODIP – MARIANNE MÜLLER AWARD – Bologna, Italija |
||
Jana Podlipnik in Adam Jerič | 1.mesto | projekt promocije domačega kraja |
Konferenca AEHT – Dubrovnik, Hrvaška | ||
Jan Remec | 3. mesto | barmanstvo |
Barmansko tekmovanje Slovaška – Prešov |
||
Jan Remec | 3. mesto (absolutno) | |
Maruša Mršol | srebrna medalja | |
ekipno šola | zlata medalja | |
Gostinsko turistični zbor 2009 – Maribor |
||
Jan Remec | ZLATA MEDALJA (absolutni zmagovalec) | barmanstvo |
Mario Markovič | SREBRNA MEDALJA | barmanstvo |
ZLATA MEDALJA | priprava in postrežba kave | |
Mateja Preradovič | SREBRNA MEDALJA | barmanstvo |
Alen Audič | SREBRNA MEDALJA | priprava jedi pred gostom |
Jelena Jovanova | BRONASTA MEDALJA | tekmovanje hotelskih receptorjev |
Anže Kristan | PRIZNANJE | tekmovanje vinskih svetovalcev |
Blaž Kavčič | PRIZNANJE | tekmovanje vinskih svetovalcev |
Na tekmovanju GTZ 2009 je poleg naših trenutnih študentov sodelovalo tudi 28 naših bivših študentov, ki so prav tako prejeli odličja v posameznih katergorijah. |
||
2008 | ||
Mednarodno tekmovanje Italija – Sciaca |
||
Mario Markovič | 1. mesto | barmanstvo |
Jana Podlipnik | 1. mesto | turistična promocija |
Barmansko tekmovanje Italija – Čedad |
||
Tanja Trobec, Miša Špenko in Mario Markovič | ekipno 2. mesto | |
Konferenca AEHT – Estonija |
||
Mario Markovič | 1. mesto | barmanstvo |
Jana Podlipnik | 2. mesto | animacija |
2006 | ||
Konferenca AEHT – Irska |
||
Benjamin Rezar | 1. mesto | strežba |
Kaja Kristan | 3. mesto | animacija |
2005 | ||
Konferenca AEHT – Turčija |
||
Sanela Zekovič | 3. mesto | animacija |
2004 | ||
Konferenca AEHT – Slovenija (organizator VGŠ Bled) |
||
Marko Kosednar | 2. mesto | barmanstvo |
2002 | ||
Konferenca AEHT – Italija |
||
Petra Biškup | 3. mesto | turistična promocija |
2001 | ||
Konferenca AEHT – Avstrija |
||
Matija Kozina | 2. mesto | promocija |
Mateja Radej | 3. mesto | poznavanje vin |
1997 | ||
Konferenca AEHT – Nizozemska |
||
Tina Hiti | 1. mesto | turistična promocija |